Cara Nak Pindah Astro Ke Rumah Baru

Ramai yang tanya …macam mana nak buat untuk pindahkan Astro ke alamat baru?Oleh itu …Khas untuk anda yang nak pindah rumah….saya share cara atau step yang anda boleh buat untuk pindahkan Astro anda ke alamat baru.   Ada 2 cara yang boleh anda pilih. Cara 1-Call Custumer servis. Sebelum tel custumer servis pastikan sediakan maklumat penting untuk tujuan pengesahan.Antara maklumat […]

Read more

Kisah Dato Aliff dan Si Ryan Dengan Google

Ramai dikalangan kita kenal dengan datok Aliff Shukri.Beliau dikenali dengan produk terlajak larisnya….Tapi bukan bab itu saya nak share…saya nak share benda lain….baru-baru ni beliau ada muat naik video kat youtube berkenaan dengan google telah bayar sebanyak RM53,000 hasil dari blog dan chanell you tube beliau. Selang beberapa hari selepas itu Siakap Keli ada post cerita berkenaan dengan cerita budak […]

Read more

Cara nak whatsapp tanpa save nombor

Rupanya masih ramai yang tak tahu cara nak whatsapp tanpa perlu save no dalam phone anda.Jadi saya share caranya.Senang aja.. 1-Buak Apps store dan download “apps Open In WhatApp” 2-lepas download ..buka dan masukkan no tel …seterusnya klik open. 3-Jika no itu ada whatsapp anda boleh terus whatsapp..jika no itu tiada whatsapp dia akan beritahu no itu tiada whatsapp.. Anda […]

Read more

Cara Nak Daftar Astro Payfy Ewallet

Astro telah memperkenalkan Aplikasi Payfy Ewallet untuk memberi kemudahan kepada pelangganya untuk membayar bill atau untuk membeli topup Njoi.Aplikasi ini tidak memerlukan anda keyin  maklumat debit/kredit kad setiap kali ingin lakukan transaksi. Apa yang perlu lakukan hanyalah daftar dan aktifkan akaun Payfy sahaja.Anda mesti mempunyai Astro ID jika ingin gunakan Ewallet ini. Terdapat ganjaran hebat untuk pendaftaran baru iaitu Ganjaran […]

Read more

Masalah Astro tiada siaran

Masalah astro tiada siaran mungkin pernah terjadi kepada anda.Tak tahu nak buat macam mana?Saya kongsikan sikit apa yang anda boleh lakukan.Kebiasaannya lepas lakukan ini masalah selesai.Kalau tak selesai juga…kenalah tel custumer servis. pertama sekali kena pastikan akaun Astro anda aktif.Kalau kena sekat…tak boleh nak buat apa dah…bayar je la….. Pastikan sambungan dekoder ke tv dan antena ketat….. Pastikan Input TV […]

Read more

9 Tips Pilih Nama Domain Anda.

  Khas untuk anda yang sedang berkira-kira nak beli domain untuk apa sahaja web perniagaan anda,saya kongsikan artikel yang ditulis oleh SifuFBads.Artikel ini memberi anda panduan ringkas bagaimana memilih nama domain laman web anda.   Jom kta lihat 9 tip yang diberikan oleh beliau………   1# – MUDAH DIINGAT . Bila anda nak pilih nama, cuba cari nama yang mudah […]

Read more

Langkah asas membina website pertama

Ramai usahawan online yang masih lagi tidak mempunyai website perniagaan sendiri. kebanyakannya memang langsung tiada empunyai asas membina website.   Ramai yang tidak mempunyai website disebabkan takut dan bimbang untuk mengeluarkan sejumlah kos yang tinggi bagi mengupah golongan professional untuk menghasilkan website perniagaan mereka. Kos membina website pula biasanya bermula sekitar RM 3000 ke atas bergantung kepada jenis website dan […]

Read more

19 Tips Penjagaan Kereta Auto yang mesti anda tahu….

JIKA anda sayangkan kereta yang anda beli dengan harga puluhan ribu ringgit dan bertahun-tahun menanggung hutang, Sila baca hingga habis artikel ini… . 1) Kebiasaannya kereta AUTO ada enam “step” gear. Bermula dengan P, R, N, D, 2, L (bergantung kepada model kenderaan) kebiasaanya tiga step di bawah “N” nombornya berlainan tetapi fungsi tetap sama. Sewaktu hendak menghidupkan enjin selepas […]

Read more

Njoi Now Kini Dilancarkan.

Pelanggan Astro Njoi kini sudah boleh mula download App Njoi Now untuk nikmati siaran Njoi melalui Smartphone anda.Semalam Astro secara rasmi telah melancarkan “Njoi Now”. Njoi Now menawarkan 18 Saluran percuma. On Demand Chanel. Download To go.Download dan tonton semasa offline. TV Show Series. Anda sudah boleh mula download sekarang.Daftar Astro ID jika belum ada.seterusnya link ke akaun Njoi anda. […]

Read more
1 2